onsdag 16 februari 2011

Skivrecension: Slutet - EP

Då var det dags igen, Slutet släpper en ep och så klart ska den recenseras. Den fem låtar, varav den sista ett bonusspår i form av en Sigur Rós-remix.

Inledande låten Tuner börjar med radiobrus för att sedan utmynna i en vacker poplåt med långsamma gitarrer och kvinnosång för att sedan brista ut i betydligt mer rockiga tongångar.

Andra låten saknar titel och har redan recenserats här på Popbrus. Då beskrev jag den som "något som låter som en distad leksakskeyboard som panorerar från höger till vänster med korta intervall" vilket fortfarande är precis vad den låter som.

Även tredje låten, Vilse, har recenserats här på Popbrus, till och med två gånger. Det är fortfarande en vacker postpoplåt med ett snyggt cresendo, som tur är så är det här versionen med dragspelsdelen, som av någon anledning faller mig oerhört mycket i smaken.

Fjärde låten, som går under namnet 501028-4072/Hjärtslag är kanske det vackraste inslaget på EPn, en klockren instrumentell låt som ger Sigur Rós-vibbar.

Efter den följer passande nog Sigur Rós-remixen som nämndes i början. Det är en låt som jag har svårt att vara objektiv om, Sigur Rós ligger mig för nära om hjärtat. Kort sagt ser jag inte vitsen med att försöka förbättra något som redan ligger väldigt nära perfektion, om man nu ska uttrycka sig lite lagom sliskigt.

På det stora hela är dock EP en trevlig lyssning, om än lite väl spretig. Det som främst saknas är en tydligare sammanhållning då alla spår går lite åt sitt eget håll med olika ljudbilder och olika instrumentering. Med en tydligare röd tråd genom epn skulle den bli ännu bättre.

Slutet - EP släpps på Electric Fantastic Sound imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar