onsdag 3 november 2010

Skivrecension: k0NG + Slutet - Split EP

Jag har tidigare recenserat Slutets självbetitlade ep. Inte mycket har hänt sen den, en av låtarna därifrån, Vilse, infinner sig även på denna split, i en annan version dock. Mer om det senare.

Först ut på skivan är nämligen k0NG som bjuder på långsam, deppig elektronikapop. Synthar, trummaskiner, gitarrer och släpig sång vävs ihop till atmosfärisk musik av det nedstämda slaget. Deras stora behållning är sången, inte för att den på någotvis skulle vara originell, men för att den passar så fruktansvärt bra till musiken.

Tyvärr är de två låtarna något för monotona, de skulle må bra av lite variation. Därmed inte sagt att det är dåligt, men det är inte heller något som fastnar. Det skulle dock inte förvåna mig om dem som uppskattar denna typ av musik skulle kunna fatta tycke för dem.

Så till Slutets två låtar, den första, som tidigare nämnt, Vilse, fanns med redan på deras tidigare ep. Tyvärr har de plockat bort den bästa delen, den som lät som ett instrumentalt Monde Yeux. Men låten står sig relativt bra på egna ben.

Deras andra låt, Slutsymfoni, som börjar med Vilse uppspelad baklänges för att sedan övergå till en cover på Spacemen 3-låten (fast kanske mer känd i Spiritualizeds version) Lord Can You Hear Me, är faktiskt oväntat bra. Okej, baklängesbiten är kanske inte jättespännande och ljudkvalitén på covern är under all kritik (jag gissar på att det är ljudupptagningen från deras thetramsessions-video som används), men hur kan man motstå en Spacemen 3-cover?


Split EP:n går att köpa genom att klicka här, eller lyssna på spotify genom att klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar