söndag 20 februari 2011

Veckans tips v. 8


Rasmus:

Imorgon släpper Göteborgs stoltheter - när det kommer till tung monoton musik - The Skull Defekts, nytt. Peer Amid heter nya plattan. Lyssna på den, men peppa framförallt inför deras spelning i Göteborg i början av mars.

På torsdag spelar en av Sveriges mysigaste singersongwriters (Skatan) på ett av Stockholms mysigaste hak (Högkvarteret). Nu återigen med originalgitarristen Johan tillbaka vid hennes sida. Missa inte!

Matinée Records är kanske det skivbolag idag med bäst smak när det kommer till indie. De har ett svenskt band i sitt stall: The Electric Pop Group. De spelar på fredag på Debaser Slussen tillsammans med The Orchids och Still Corners.


Jakob:

På torsdag så släpper det oerhört förbisedda bandet Knivderby sin platta Dumskallarnas Sammansvärjning. Kan det bli annat än bra med en titel tagen från John Kennedy Tooles klassiska roman?

Framåt helgen får Sverige besök av färöiska Teitur, en singersongwriter av världsklass. På torsdag så spelar han på Debaser i Malmö, på fredag på Debaser Slussen i Stockholm.

Lördagen förgylls av lo-fi-bandet Crocodiles på Debaser i Malmö. De agerar även förband till White Lies på Cirkus i Stockholm måndagen den 28:e.


Anton:

På tisdag sägs det att Hultsfredsfestivalens framtid kommer avgöras, det är nämligen då det första bandsläppet för årets festival kommer ske.

Daydreams & Nightmares är namnet på Those Dancing Days kommande album som släpps på fredag.

På fredag släpper även bandet Syket från Umeå ett nytt album, albumet heter With Love.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar