onsdag 18 maj 2011

Skivrecension: Southeast Engine - Canary


Southeast Engine är ett i mängden av band som spelar amerikansk folkrock, och som gör det bra. Problemet är att band i genren sällan bjuder på något nytt, detta gäller i högsta grad för Southeast Engine. På de fyra inledande låtarna hör jag starka likheter med Wilco, Ryan Adams, The Builders & The Butchers och Two Gallants (ibland så starka att jag tror att det är något av dessa band som spelar).

I låten "1933 (Great Depression)" förflyttas lyssnaren, som låttiteln antyder, 80 år tillbaka i tiden till den stora depressionen i USA. Att sjunga om historiska händelser i americanagenren är väldigt angenämt, tyvärr mister låten en hel del personlighet och just personlighet är något Canary skulle må bra av. Låten slutar dock med skivans stiligaste textstycke;

"So all our loss and our dispossession
Leaves us here begging the question,
what’s so goddamn great about the Great Depression?"

Canary är en helt okej skiva, och trots att jag ofta önskar lite mer av sångaren Adam Remnant så håller skivan ändå hela vägen till slut. Men, det finns ändå en lång rad skivor i genren som känns mer intressanta och ännu fler som är i samma klass som Canary.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar