söndag 1 juli 2012

Veckans tips v. 27

Spelningar:

I helgen är det dags för årets upplaga av Roskildefestivalen som bjuder på storheter som Björk, Bruce Springsteen och Bon Iver, men även en hel del bland de mindre banden, som Tune Yards, Baroness, Bäddat För Trubbel och Of The Wand And The Moon, för att nämna några.

Nämnda Baroness bjuder för övrigt på sin sludgeiga hårdrock på två spelningar i Sverige i veckan, på tisdag är det Sticky Fingers i Göteborg som föräras ett besök och på onsdag så är det Debaser Slussen i Stockholm som gäller.

På onsdag startar festivalen Putte i Parken i Karlstad. Spelar gör bland andra Floging Molly, Jakob Hellman och Nerverna, Freddie Wadling, Samling och Ane Brun.

Klassiska indierockgruppen The Shins spelar på Pustervik imorgon och på KB i Malmö på tisdag. Även bandet Perfume Genius spelar på Pustervik, fast detta på fredag.

På torsdag spelar lo-fi-giganten R. Stevie Moore på Debaser Slussen i Stockholm. Moore har släppt över 400 album på sitt egna skivbolag och har aldrig varit signad till ett majorbolag. Fri entré. 

Missar du Jakob Hellman i Karlstad spelar han igen på Liserberg på fredag. Även Kristoffer Åström spelar på Liseberg, fast på söndag. Båda börjar kl 19.

I veckan drar även Sundsvalls gatufest igång mellan den 2 och 7 Juni. Till höjdpunkterna hör Looptoop Rockers, Rebecca & Fiona, Deportees, Eldkvarn och Famijen.

På onsdag spelar Alison Krauss & The Union Station på Cirkus i Stockholm och på torsdag gästar de Konserthuset i Göteborg.

Skivor:

Stevie Jackson, från tokkända indieikonerna Belle & Sebastian, släpper soloskivan (I Can't Get No) Stevie Jackson på fredag.

Övrigt:

Nästa vecka är Marit Bergman gästredaktör på P3. Hon kommer spela musik mellan 18.30 och 19.30 måndag till torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar