onsdag 4 juli 2012

Veckans skiva v.27: Funeral Suits - Lily Of The Valley

Veckans skiva kommer från irländska Dublin och är ungefär så mångfacetterad som en skiva kan bli utan att byta genre helt och hållet. Bandet Funeral Suits kategoriseras som alternative rock men visar med a cappella-introt i öppningsspåret Mary's Revenge att de är mycket mer än så. Skivan svänger mellan elektroindie, indierock och än tyngre saker.

När gitarrslingan i låten Colour Fade drar igång och bastrumman taktfast alternerar mellan mina öron inser jag hur mycket jag gillar detta. Sången är effekttät på ett stämningsfullt sätt som bidrar till den splittrade känsla låten förmedlar. Det är så genomtänkt att man blir lite lycklig inombords. Dessa två ovannämnda spår tillhör skivans höjdpunkter och bör absolut provlyssnas.

Icke att förglömma är spåret All Those Friendly People som kom ut på EP tidigare i år. Här bjuds lyssnaren med i en elektro-ångestfylld dans där taktfasta beats varieras med en och annan grymt välformulerad sångfras. Men glädjeyran måste ta slut, och nästa spår tar hand om detta. Det känns onödigt kontrasterande att lägga skivans djupaste känslogrotta direkt efter den euforitopp som precis spelats. På så vis faller spår 6 lätt i glömska. Dock snappar bandet lyssnarens intresse redan med nästa blytunga spår Adventures Misadventures och bibehåller det i princip hela vägen. Skivan i sig är absolut inte revolutionerande på något sätt, men den bjuder på en mörk ljudsörja varvat med känslofyllda toppar och dalar. En väldigt lovande debut!

För dig som gillar 2:54, Maydays eller Zulu Winter är detta ett hett tips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar