tisdag 15 juni 2010

Jakobs Musikhörna v. 24: Två Blåbär

På 90-talet fanns det en hip hop-duo från Stockholm vid namn Två Blåbär. De uttryckte sig med ett ganska simpelt språk för att vara rappare, nej ordkonstnärer är nog inte rätt ord att beskriva dem med. Däremot så lyckades de i sina texter förmedla en ångest som i min kunskap om svensk hip hop är omatchad. Det är en tjugonånting ångest som handlar om att inte veta vad man vill med sitt liv, känna sig malplacerad var än man befinner sig och att helt enkelt känna att något med samhället är jävligt ruttet.

1995 turnérade de och spelade bland annat på Hultsfredsfestivalen. 1996 släppte de sin enda skiva, Du är inte ensam. Den innehöll 14 spår som alla mer eller mindre är klassiska. De hade med en låt på soundtracket till filmen Nattbuss 807.

Det har florerat rykten om att en av medlemmarna tog livet av sig, men som väl är så är alla enligt uppgift fortfarande vid liv. Den ena medlemmen blev webdesigner, den andre svampexpert. Mer spännande än så blir inte historien om sveriges bästa hip hop-grupp, så istället låter vi musiken tala för sig själv.

Två Blåbär på Myspace

4 kommentarer:

 1. Ni borde ordna ett rss flöde! så jag kan följa er blogg!

  SvaraRadera
 2. Åh, underbart! Bra där :)

  SvaraRadera
 3. Anonoym: Ska se om vi kan ordna det där med rss, jag har dock noll koll.

  Bempe: Kul att du gillar det!

  SvaraRadera
 4. https://www.facebook.com/tvablabar

  SvaraRadera