söndag 6 juni 2010

Tips v. 23


Rasmus:

Gottsunda är inte bara den förort till Uppsala där en tredjedel av texterna här på sidan författas av Jakob. Nej, det är också den förort till Uppsala där Gottsundadagarna hålls på torsdag. Och vad bryr väl vi oss om det? Jo, Henry Bowers, eller Kung Henry som han också kallas, är en av akterna. Poesi, hiphop och visor, som tilltalar hela redaktionen på Popbrus.

På fredag blir det DJ-battle på Debaser Medis i Stockholm. De svenska poparna i [ingenting] möter de svenska poparna i Those Dancing Days. Jag skulle gissa på att det blir mysigt och pop.

Hela helgen är det Clandestino Festival vid Röda Sten i Göteborg. Musik från trånga hörn av vår planet. Världsmusik och konstmusik. Fest och legendaren Lee ”Scratch” Perry.


Jakob:

Veckan inleds med en screamospelning imorgon, örebrobandet If Footmen Tire You, What Will Horses Do? gör tillsammans med Petethepiratesquid och Pesanteur en spelning på Musikhuset i Växjö. På tisdag lirar dem på smedjan i Stockholm där de även får hjälp av No Omega.

Om man istället råkar befinna sig i Malmö på tisdag så kan det vara en god idé att bege sig till Debaser för att beskåda Woodsist-bandet Ganglians som bjuder på småskränig psychpop. Med sig har de australiensiska duon Civil Civic. På fredag lirar Ganglians även på Debaser Slussen i Stockholm, då med Happiness som förband

Även onsdagen bjuder på småskränig pop, denna gång i form av The Smith Westerns som skulle ha lirat på Emmaboda men ställde in, Debaser Slussen i Stockholm är stället att gå till. På torsdag spelar de även på Debaser i Malmö, med Terrible Feelings som förband.


Anton:

Imorgon sänder P3 Live en spelning med Anna Ternheim, inspelad i Luleå i mars förra året. Missa inte det, klockan 20.30.

Way Out West-aktuella The Drums släpper sitt debutalbum The Drums på måndag. Något för alla som vill lyssna på ny och hajpad musik.

Oskar Linnros, tidigare i Snook och Maskinen, har gått solo och gör musik som är bra mycket bättre än vad han gjort tidigare. Debutskivan Vilja Bli släpps på onsdag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar