söndag 9 september 2012

Heldagsfestival i Göteborg

Igår, lördag, var det heldagsfestival i Göteborg. Trädgården och Bältespännarparken intogs av band såsom Den Svenska Björnstammen, Icona Pop, Joel Alme och icke minst Timbuktu och Chords. Just Timbuktu och Chords hade kvällens bästa setlist. Förenade igen och med DJ Amato på scen rullades oväntat många crowdpleasers ut en efter en. Bakom gratiseventet stod, lite oväntat, Volvo och deras lansering av en ny lastbilsmodell. Trots lastbilarnas åtskilliga ton kom de inte i närheten av tyngden i basen som fyllde Kungsportsplatsen och delar av Avenyn.

Den Svenska Björnstammen (ovan) bjöd på flera hits trots hesa stämmor. Publiken hjälpte mer än gärna till när bandets röster inte riktigt höll. Tråkigt nog var ljudet under spelningen på tok för tjockt och lät mer som om någon lagt en tjock filt över högtalarna. Detta påverkade dock inte stämningen eller den musikaliska urladdningen ett dugg. På Trädgårdsförenings ytor gjorde Göteborgssonen Joel Alme (nedan) sig redo och tätt efter Den Svenska Björnstammen äntrat scenen en sista gång slingrade sig en lång kö från den ena scenen till den andra.


Men hur många som än tycktes röra sig bort mot Trädgården saknades en större folkskara som förstod storheten i musiken som framfördes. Alme hade trots det en trogen skara i sin hand och flera hyllorop till staden utropades. Och oavsett hur skralt det var med publik så serverades träffsäkra melodier på silverfat från en Alme på hemmaplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar