onsdag 26 september 2012

Skivrecension: Mumford & Sons - Babel

I början av augusti släppte Mumford & Sons ett första smakprov från skivan Babel i och med videon till låten I Will Wait. Låten gav stora förhoppningar då den bjöd på ett härligt driv, snygg melodi och en engagerad sånginsats av Marcus Mumford - precis det som Mumford & Sons visade att de var så bra på på debutskivan Sigh No More.

Öppningsspåret, och den låten som gett namn åt skivan, Babel går i samma linje som I Will Wait. På låten Babel sjunger Marcus Mumford mer aggressivt än tidigare och sången är dessutom en aning distad vilket ger en lyckad effekt. Tyvärr inger dessa två låtar en något snedvriden syn av skivan. Flera av de övriga tio låtarna går långsamt och bjuder inte på något nytt eller uppseendeväckande. På låtarna Ghost That We Knew, Lovers' Eyes och Broken Crown känns det som att man har gjort det lite väl lätt för sig och återanvänt en gammal låtmall.

Det är ändå få band som kan mäta sig med det driv som Mumford & Sons har inom sig men som de visar alldeles för sällan på Babel. Istället visar man en lugnare och vemodigare sida vilket gör att varken skivan eller bandet lyckas höja sig från mängden av folkrockskonkurrenterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar