torsdag 13 september 2012

Veckans Skiva v. 37: Meat Puppets - Meat Puppets II

Att beskriva Meat Puppets andra platta, Meat Puppets II, är en svår uppgift. Mjukt och hårt, countryinfluenser och ett rent jävla ös blandas hej vilt utan att för den sakens skull resultera i en spretig skiva. Tvärtom känns den väl sammansvetsad trots tvära kast.

Varenda låt är ett smärre mästerverk. Mest kända torde väl Plateau, Lake Of Fire och Oh, Me vara efter att Nirvana spelat dem (tillsammans med Meat Puppets-bröderna Curt och Cris Kirkwood) i deras smått legendariska MTV Unplugged-spelning. Men personligen så föredrar jag när tempot är något högre, som i inledande Split Myself In Two, som var grunge innan genren ens fanns, eller New Gods, med sång som nästan låter svamlad fram. Även de mer countrydoftande spåren Lost och framförallt Climbing ligger mig varmt om hjärtat. Kort sagt är varenda låt på skivan fantastisk.

På Spotify ligger även bonusskivan med, där man bjuds på tre låtar som inte finns med på originalplattan, demoversioner av New Gods, Lost och Aurora Borealis och en Rolling Stones-cover.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar