söndag 20 december 2009

Tips v. 52

Rasmus:

Julhelgen kommer i veckan, så kultursverige har tagit semester. Därför tipsar jag istället om tre soniska verk att ackompanjera julefriden:

My Bloody Valentine - Loveless
Jag kan aldrig sluta att fascineras av ljudlandkapen på detta alster. För mig är detta tidernas mest stämningsfulla platta.

Sterolab - Peng!
Peng! är Loveless lillebrorsa, inte riktigt lika atmosfärisk, men med texter som framträder lite tydligare.

Marianne Faithfull - Blazing Away
För liveupptagningarna av "As Tears Go By" och "Times Square".


Jakob:

Såhär kring jul så kan det vara en god idé att varva ner, slappna av och bara ta det lugnt. Umgås med släkten, äta god mat och på julaftonskvällen börja sin strecklyssning av din Merzbox som du fick av din mor, som med stor sannolikhet mycket snart kommer ångra sig. Om du tyvärr INTE får en Merzbox så är ett hett tips att skapa egen musik för att sedan skicka resultatet hit: skank_to_the_riddim@hotmail.com. Vem vet, kanske skriver jag om dig på Popbrus nästa år?

På annandagen är det nog dock många som tröttnat på att bara sitta hemma och därför kanske gärna skulle vilja bege sig ut för att skaka sina lurviga. Om man då befinner sig i Stockholm så är Hornstull Strand ett utmärkt ställe att bege sig till. Där bjuder nämligen STHLM Reggaeklubb upp till dans. På scen står Mr. Slaughter och Club Killers.

Eftersom många som läser den här bloggen antagligen befinner sig i Växjö under jul så tänkte jag slutligen passa på att tipsa om Tomtenoise den 27:e. På Italienska Palatset, mer bestämt på Media Artes scen så kommer det bjudas upp till oljudsjam för alla intresserade.


Anton:

På onsdag släpps en spännande skiva. Death Cab for Cutie-sångaren Ben Gibbard har tillsammans med Son Volt-sångaren Jay Farrar (tidigare Uncle Tupelo) spelat in en skiva med texter skrivna av beatförfattaren Jack Kerouac.

Samma dag publicerar vi på Popbrus varsin lista på de bästa konsertögonblicken 2009.

Varför inte spendera juldagskvällen med musik av Michael Jackson? SVT 2 ger "Michael Jackson - 30 år som artist", inspelat i Madison Square Garden 2001.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar