söndag 14 mars 2010

Tips v. 11



Rasmus:

Imorgon släpper de amerikanska skäggen i Drive-By Truckers sin nya skiva Big To Do. Om den har låtar i klass med ”Two Daughters and a Beautiful Wife” och ”You and your Crystal Meth” från förra albumet, så är skivan minst sagt köpvärd.

Igår spelade Josh Rouse på Sticky Fingers i Göteborg. Trots att senaste albumet var lite av en besvikelse, så var det en riktigt bra konsert. Därför tycker jag att om ni befinner er i Malmö imorgon, så ska ni bege er till KB för att se karln. Och befinner ni er i Stockholm på tisdag, så beger ni er till Debaser Medis för att göra detsamma.

Josh Rouse på Sticky fingers Foto; Ola Myrin


Hösten 2006 stod Sambassadeur på Pusterviks barscen som förband till The Lucksmiths, och de bjöd på en fin, smått shoegazig spelning. Idag är scenen flyttad till ett annat hörn av lokalen. Och bandets musik har ändrats en smula. Men jag tror fortfarande att spelningen på Pustervik på lördag kan bli bra. Ja, faktiskt bättre än då, nu när de fått lite rutin och pondus.


Jakob:

På onsdag firar Irland sin nationaldag, St. Patricks Day. Detta bör firas med en Pogues-platta och några iskalla Guinness. Känner du ingen att dela glädjen med? Ingen fara, ta dig till närmsta Irländska pub, där firas det med största sannolikhet.

Om man befinner sig i Stockholm på fredag så är ett hett tips att bege sig till Broder Tuck för att lyssna till Surya som bjuder på en afton med drone.

På fredag så släpps även Autechres nya skiva Oversteps.


Anton:

På onsdag släpper Invasionen sitt första album med namnet Hela världen brinner. Invasionen hette tidigare The Lost Patrol Band, men fick byta namn på grund av deras namne i USA. Kan det vara Dennis Lyxzéns första skiva på svenska?

Imorgon är det måndag och det betyder att radioprogrammet P3 Populär utmanar dig på en timmes Populärquiz. Det handlar bland annat om att känna igen filmer och låtar genom att lyssna på små snuttar ur dem, att känna igen böcker genom att höra början av dem, och att känna igen olika kända personers röster. Mellan 10.02 och 11.00 på P3 imorgon.

Arvikafestivalen kommer nästa vecka släppa en ny akt om dagen. Med största sannolikhet kommer flera festivaler hänga på och släppa nya band nästa vecka. Håll er bäst uppdaterade på Popbrus.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar