onsdag 31 mars 2010

Festivaluppdatering

Emmaboda har, sen sist vi skrev om festivalen, tillkännagjort två artister. Först ut var Sverigepremiären för Friendly Fires som släpptes förra veckan. Idag släpte dem första akten i temat Framtid, vilket antagligen betyder att det de kommande veckorna kommer tillkännages artister som är på uppgång. Den här veckan var det French Horn Rebellion.

Jag tänkte även passa på att belysa två mindre festivaler som vi hittills inte skrivit något om här på Popburs. Den ena är Skånska Ctrl Alt Dance som fokuserar chip, bitpop, electro och närliggande stilar. Många av artisterna är ganska trista, men det finns guldkorn, framförallt bland chipnamnen, där GOTO80, Nordloef, Wiklund och skotska An Cat Max väger tyngst i min bok. 047 återförenas även för en spelning här, vilket antagligen kan locka många att betala det modesta biljettpriset, nämligen 300 kronor.

Den andra festivalen är kanske Ctrl Alt Dance motsats, nämligen Småländksa Muskelrock. Samma gäng som låg bakom den Sverigeexklusiva bokningen av Electric Wizard till Växjö i höstas, har nu bokat samma band till en festival några mil utanför nämnda stad. Utöver denna fantastiska bokning så är bland andra Birdflesh, Angel Witch och Kongh bokade till den gamla folkparken. Väl värt 590 spänn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar