torsdag 4 mars 2010

Veckans Skiva v. 9: The Liptones - The Latest News



"You talk about rastafari and you talk about Bob Marley
You play the reagge on the radio

It’s nothing wrong with that, but you better listen up

And put some ska into your show"


The Latest News är svenska The Liptones debutskiva från 2002 och kanske den bästa skaskivan från Sverige någonsin. Inledande Jungle Heat öppnar skivan i ett härligt tempo, full av blås, basgångar och fantastiska melodier, allt i självklar baktakt. Av skivans 48 minuter så finns det inte en enda sekund som blir tråkig, det händer alltid något nytt och oftast är det blåset, med smäckra melodier och fill-ins, som ser till att lyssnaren sitter i ett järngrepp,

Skivan låter sommar och festival och kan liva upp den gråaste av gråa dagar. Det är nästan omöjligt att sitta still och texterna ihop med den glada musiken skulle till och med få dvärgen Butter att dra på smilbanden och utbryta i en vild skank.

Om man ska välja ut några guldkorn från skivan så är det Jungle Heat, It's All I Hear You Say, Beautiful Day, Waiting Til Midnight och Liptones, men att hoppa över ett spår från skivan är att missa något smått fantastiskt.

The Liptones har släppt ytterligare ett album, In English från 2006, vilket är mer 2-Tone-inspirerat än The Latest News och inte riktigt lika starkt. I slutet av januari gick man ut med nyheten att ett nytt album har spelats in men att det ännu inte är klart hur det ska släppas. Det nya albumet har namnet The Meaning Of Life och förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan det släpps. Bandet har även berättat att man håller på att repa in låtar till en EP på svenska och att man planerar för festivalspelningar i sommar. Om ni har chansen så se dem live i sommar, för det är så Liptones ska avnjutas, med sol, värme och goda vänner.

"You could never appreciate
The music we create
You just eat what you are served
NRJ is all you’ve heard

Make my self a part of what I need
And this is who I am
And this is the life I want to lead

You may think I’m slow and behind
But I’m always occupied by the tones in my mind

Liptones
I’ve got a place to go
Liptones
Skanking to and fro
Liptones
I’ve got a place to go
LIPTONES!"

Lyssna på skivan på Spotify här.

1 kommentar:

  1. fantastisk läsning! liptones tackar och bockar och önskar dock att vi hade lärt oss ratta in ett bra ljud när vi spela in den ha ha...tack ändå!:)

    SvaraRadera