tisdag 12 april 2011

Roskilde släpper poster och därmed 68 nya akter.

Alldeles nyss hade Roskildefestivalen en presskonferens där årets affisch tillkännagavs och därmed 68 nya artister. Efter som 68 stycken är ganska många och mest kommer leda till ett rörigt inlägg så plockar jag här de största och mina personliga favoriter från släppet och postar alltså inte alla namn.

Först ut så släpptes två headliners, Arctic Monkeys och The Strokes. Inget jag personligen hurrar för men som antagligen gör en hel del folk nöjda.

Bland de nya subheadlinerna vill jag ta tillfället i akt att slå ett slag för experimentella britterna i fantastiska Battles, punkveteranerna i Bad Religion, dubsteptrion Magnetic Man, hårdrockslegenden Rob Zombie och postpunkarna i Swans. Även musikvideoregissören och videokonstnärenr Chris Cunningham är något att se fram emot. Kanske främst känd för sina musikvideos åt Björk och Aphex Twin. Ska bli spännande att se vad han kommer bjuda på.

Även bland de mindre bokningarna döljer en hel del gotte. Hiphoparna Atmosphere, isländskan Ólöf Arnalds, bloggen Awesome Tapes From Africa som bjuder på just fantastisk musik från Afrika, hypade James Blake, svårdefinierade DJ/rupture, svenska hårdrockarna i Ghost som lirar överallt i sommar, världens för tillfället ballaste hiphopgrupp OFWGKTA, Tremor som blandar argentinsk folk med electronica.

Kort sagt borde det finnas något som tilltalar alla smaker i dagens släpp såväl som i bandlistan överlag. Hittar ni inte tillräckligt mycket bra för att motivera biljettpriset? Misströsta ej, ännu är det några akter kvar att släppa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar