söndag 29 januari 2012

Veckans tips v. 5


Spelningar:


Nick Lowe kommer till Sverige och kommer göra fem konserter. På måndag på Palladium i Malmö, på tisdag på Trädgår'n i Göteborg, på torsdag på Katalin i Uppsala, på fredag på Gamla teatern i Östersund och på lördag på Nalen i Stockholm.

Nästa vecka gör Anna Ternheim sju spelningar i Sverige. De konserter som inte är utsålda är de på Sigtuna Folkhögskola på torsdag, i Konserthuset i Västerås på fredag, på Flygeln i Norrköping på lördag och på Konserthusteatern i Karlskrona på söndag.

Det verkar råda First Aid Kit-hysteri i Sverige för närvarande. Nästa vecka gör de tre spelningar i Sverige, två i Stockholm och en i Lund, och alla tre har sedan en tid tillbaka varit slutsålda.

Fler lugna toner blir det på onsdag i Stockholm när Ingela spelar pop/jazz på Bara Vi. Föredrar man istället lite mer finslipade pianokompositioner med inslag av munspel framför slowjazz ska man absolut inte missa Hederos & Hellberg på Nefertiti i Göteborg på torsdag.

På fredag bjuds det på svensk psykedelia när Trummor & Orgel spelar tillsammans med veteranerna i Träd, Gräs & Stenar på Strand i Stockholm. På söndag spelar även TG&S på Inkonst i Malmö, då tillsammans med Thomas Tidholm.

Något tyngre, och betydligt mer kommersiellt, bjuder Babel i Malmö på i och med elektronika duon Rebecca & Fiona som gästar dem på fredag.

Skivor:

På måndag släpper Radical Face det nya albumet The Family Tree: The Roots.

Lana Del Rey släpper debutalbumet Born To Die på onsdag.

Imorgon släpper Ringo Starr sitt 17:e studioalbum. Det nya verket heter Ringo 2012.


Övrigt:

På fredag är Idiot Wind musikgäst i På Spåret, klockan 20.00 på fredag i SVT 1. Här kan ni läsa intervju och recension av Idiot Wind.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar