söndag 11 april 2010

Tips v. 15

Rasmus:

Två bra spelningar väntar i Göteborg i helgen:

Känner du för att lugnt stå med en öl i handen och gunga till inte lika lugn musik, ja då beger du dig till Nefertiti på fredag och ser Skull Defekts och deras alldeles egen Skull Club. (Läs om senast Skull Defekts spelade på Skull Club här)

Vill du däremot dansa så får du hålla dig en dag till. För på lördag spelar Den Svenska Björnstammen på Fängelset. Då de bjöd på en av de trevligaste spelningarna på Emmaboda förra året lär det bli bra. Då sjöng festivalen på sista refrängen för den gången, men folk dansade ändå som om de precis anlänt. På lördag kommer folk vara piggare - men kanske inte lika lätta att få att dansa. Gå dit och se hur det blir med den saken. Och ha kul!

För att lugna ner er lite efter de här två eventen kan ni ta och lyssna på The Legion Sessions med Great Lake Swimmers, som släpps på fredag. Riktigt sköna och avslappnande låtar som ändå svänger, med bandet som släppte ett av förra årets bästa album. Flera av låtarna därifrån är med här också, fast nu live.


Jakob:

På fredag kan Uppsalabor gotta ner sig i Svensk folkmusik på Katalin, där spelar nämligen Frifot!

Växjöbor däremot beger sig antagligen till Kafé Deluxe för att njuta av Babylove & The Van Dangos som lirar ska av den gamla skolan.

Lördagen däremot bjuder på briljant popmusik för Stockholmarna, A Sunny Day In Glasgow håller låda på Debaser Slussen. Förvänta er shoegazerdoftande drömpop av världsklass!


Anton:

Imorgon måndag kommer brittiska Mumford & Sons till ett sedan länge utsålt Debaser Slussen för en spelning. Lyssna in er på folkrockarna här och håll tummarna om att bandet bokas till någon av sommarens festivaler.

Imorgon släpps Rufus Wainwrights nya album All Days Are Nights: Songs for Lulu i Europa. Tre av låtarna på albumet är sonetter skrivna av Shakespeare som Wainwright tonsatt, ett intressant inslag.

P3 live bjuder denna vecka på reggearytmer i form av Kultiration på tisdag, svensk vispop av Melissa Horn på onsdag och högklassig pop av Asha Ali på torsdag. 20. 30 är tiden att lägga på minnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar