söndag 18 april 2010

Tips v. 16

Rasmus:

Vill ta tillfället i akt att tipsa om en skiva med två storheter som släpptes i onsdags. Roky Erickson (som tidigare uppmärksammats här på Popbrus) och Okkervil River (även de uppmärksammade här på sidan) har spelat in skivan True Love Cast Out All Evil. Fusionen är lyckad och rekommenderas varmt till fans av både Roky och Okkervil.

På fredag är det releasefest för José Sorachas efterlängtade debutalbum Vingar. Tillställningen äger rum på Kafé Deluxe i Växjö. Befinner ni er i närheten tycker jag definitivt att ni ska bege er dit, och dessutom införskaffa skivan.

För er som istället befinner er i Göteborg: gå och se Hidden Cameras på Brew House på lördag, för att se om Gay-Folk-Church-Music-pionjärerna fortfarande levererar.


Jakob:

Khoma har gjort storartad comeback. Med medlemmar ur bland andra Cult of Luna och Deportees så bjuder bandet på storartad postmetal. De släppte nyss sin tredje skiva, A Final Storm och återigen så hypas dem i musikpressen. På onsdag så spelar de på Debaser Slussen i Stockholm.

På torsdag kan man istället beskåda den gamle proggräven Ola Magnell som har releasefest för sin nya platta Rolös.

På tisdag så kan man gotta sig i improviserad musik på Fylkingen i Stockholm. Tre duos spelar musik du aldrig tidigare hört.


Anton:

Den kommande veckan bjuder på skivsläpp från två Way Out West-aktuella band.

På onsdag släpps The Radio Dept.s nya skiva Clinging to a Scheme och på måndag släpper Paul Weller skivan Wake Up The Nation.

Varför inte starta veckan med lugn singer/songwriter-musik på svenska? Ta er isåfall till Nalen i Stockholm imorgon då Nikola och Fattiglapparna spelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar