onsdag 2 mars 2011

Skivrecension: Emil Jensen - Rykten


"Ingen spricker av att ta i, du spricker bara om du låter bli"...

...sjunger Emil Jensen med en försiktig och nästan viskande röst i låten Glöm en dröm. Denna textrad visar på sätt och vis vem Emil är, något av en pacifistisk revoltör. Säg till honom att han ska skrika så viskar han, säg att han ska bocka så niger han, säg att han ska köra bil så cyklar han, säg att han ska "roasta" så hyllar han.

Rykten, Emils fjärde studioalbum, blandar han digitala och akustiska instrument och bildar en intressant och välarbetad ljudbild. Detta är den första skivan av Emil som musiken nästan kommer i samma fokus som låttexterna. Texterna är dock fortfarande det centrala i låtarna och man bjuds på flera små noveller med sonisk bakgrund, de mest trollbindande är inledande Lite väl John och Yoko och Växlande Molnighet (läs vad Emil själv säger om låtarna här).

Men, hur bra Emil än är på skiva så går det inte att jämföra med hur hur bra han är live. I mitten av mars inleder han sin nya turné Livs levande och under två månader hinner han avverka i stort sett hela Sverige (se turnéschemat här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar