onsdag 14 september 2011

Skivrecension: The Drums - Portamento


The Drums har med "Lets Go Surfing" släppt en av de mest trallvänliga låtarna under de senaste åren. Att bandet bokades till Way Out West förra året och till Hultsfredsfestivalen i år kändes som klockrena bokningar - i alla fall innan festivalerna.

Portamento är bandets andra album på två år och skivan känns mest som en produkt som skapats för att rida på den hypevåg som har byggts upp kring bandet. En våg som nästan enbart skapades tack vare den ovan nämnda låten och som i och med Portamento troligtvis, eller förhoppningsvis, slår mot land och sakta rinner tillbaka ner i havet bland alla andra mediokra popband med häftiga kläder. På Portamento ger The Drums ett trött och lojt intryck som har resulterat i en skiva med tunn ljudbild som troligtvis inte kommer engagera speciellt många bortsett från de som redan är helt The Drums-tokiga (kanske ger några sådana upp också).

Det finns få ljusglimtar på Portamento, en är ändå den avslutande låten "How It Ended", en annan är den mystiska framsidan. I övrigt består skivan av låtmaterial som känns framtvingat under en stressig period. Ofta är låtarna uppbyggda av sångupprepningar kring en monoton gitarrslinga, vilket kanske är lite av The Drums signum, men som i längden bara blir väldigt tröttsamt. Betyget blir en mycket svag tvåa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar