onsdag 19 oktober 2011

Skivrecension: José Soracha - Vingar Outtakes

José Soracha släppte förra året sin debut Vingar. Den här ep:n är, som titeln antyder, några låtar som inte kom med på den. Vingar var antagligen den singer/songwriter-platta jag lyssnade mest på ifjol. Den figurerade även på Rasmus lista över årets bästa plattor, med all rätt.

Den här ep:n är dock inte lika bra. Den består av fyra låtar, 311, Stå Still, Vi Laddar Om, Hur Många Stunder och Plans For Nigel, den sistnämnda en cover på XTCs gamla klassiker och för min del en gammal liveklassiker. Tyvärr låter den inte lika bra på skiva som när José och hans band spelar den live.

Övriga spår är dock en fröjd för örat och José visar, precis som på Vingar, att han är en fantastisk textförfattare. Att musiken känns ganska lik den mesta i genren gör ärligt talat inte så mycket. Den för tankarna kanske främst till Winnerbäck och Sundström. Men José är bättre än den förstnämnda, ännu inte lika bra som den sistnämnda.

Vingar Outtakes är en trevlig liten ep, men om ni verkligen vill njuta av José så rekommenderar jag att köpa Vingar istället, den här ep:n är mest en bonus.

Men medan ni väntar på att Vingar ska dimpa ner i brevlådan så kan ni lyssna på Outtakes gratis här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar