onsdag 24 augusti 2011

Skivrecension: Bombay Bicycle Club - A Different Kind Of Fix


A Different Kind Of Fix är Bombay Bicycle Clubs tredje skiva på lika många år. Trots den korta tiden mellan skivsläppen så har bandet ändå lyckats förändra sin musik ganska markant till varje skiva. Debutalbumet I Had The Blues But I Shook Them Loose (underbar albumtitel) var byggt på ganska rak indierock medan den andra albumet Flaws var mer folkinspirerad och nästan uteslutande handlade om akustiska gitarrer och känslosam sång. På A Different Kind Of Fix hör man spår från de båda tidigare skivorna men ändå med en klar dominans av debutalbumets popiga indierock.

Bombay Bicycle Club har på A Different Kind Of Fix anammat det som är "inne" inom indierocken idag. Trummorna är bombastiska och reverbdränkta, sången svävar fram på den stora ljudmattan, och otaliga gitarrslingor spelas ihop i en snygg symbios. Lite som om Phoenix skulle möta Fleet Foxes.

Förstasingeln "Shuffle" är en livlig och på många sätt en fantastisk poplåt, samma sak gäller låten "Leave It". Ibland blir refrängerna lite väl slicka och tillrättalagda, men oftast vägs detta upp av andra intressantare partier i låtarna. Överlag så är A Different Kind Of Fix en riktigt bra popskiva som är väl värd en genomlyssning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar