onsdag 10 augusti 2011

Skivrecension: Firefox AK - Color The Trees


Color The Trees är Andrea Kellermans tredje album under namnet Firefox AK. På något sätt känns det som att det är tredje gängen gillt för Kellerman då jag inte riktigt har fastnat för hennes tidigare två skivor. Till Color The Trees har hon slagit på stort och har bland annat skrivit tre låtar tillsammans med Björn Yttling. Dessa tre låtar, "Meet Me There", "Boom, Boom, Boom" och "Honey Locust", tillhör bland det absolut bästa som Firefox AK har gjort. Som producent på skivan står även poplegenden Andreas Mattsson som verkar ha tillfört en hel del av sitt fräscha poptänk på Color The Trees. Andrea Kellermans äkta hälft Rasmus Kellerman, mer känd som Tiger Lou, har stått för några gitarrspår på skivan, vilket kanske är lite häftigare i konvolutet än i praktiken. Hur som helst så står det flera personer bakom Color The Trees som har ett erkänt gott rykte inom popmusik och deras jobb på Color The Trees är inget hafsverk utan bör snarare späda på deras goda rykten.

Trots den rutinerade skaran som står bakom skivan så är det ändå Andrea Kellerman som är huvudsaken till att Color The Trees blev den starka skiva som det blev. Andrea har i grunden en ganska anonym sångröst som kräver en intressant omgivning. Anonymiteten i sångrösten gjorde sig dock väldigt bra som kör bakom Annika Norlin under den senaste Hello Saferide-turnén. På Color The Trees omges Andreas sång med välarbetade och intressanta arrangemang som tillsammans med sången ger låtarna den färg man önskar. På samma sätt som hennes kör gav mer färg åt Hello Saferides låtar.

Firefox AK har med Color The Trees skapat en av de bästa svenska popskivorna i år. Hennes smarta och snygga melodier som tillsammans med en ljudbild där melankolin alltid lurar bakom hörnet får i alla fall mig på fall.

1 kommentar:

  1. dumt att ta sitt artistnamn från en webbläsare :S

    SvaraRadera