torsdag 25 augusti 2011

Veckans skiva v. 34 - Allo Darlin' - Darren

Det här inlägget handlar om de två band/artister som jag förmodligen lyssnat mest på det senaste året. Allo Darlin' och Darren Hayman (sångare i Hefner och The French). Båda lyckas med konststycket att både skriva perfekta popmelodier och texter som både berör, roar och känns välskrivna. Helt enkelt band och artister som lyckas göra allt rätt.

Allo Darlin', från England, debuterade förra året, med ett av det årets bästa album. Därefter blev det turné samt några singlar med briljanta b-sidor, innan de begav sig in i studion igen. Det här är första smakprovet på vad som hände där. Så småningom kommer ett nytt album.

Darren Hayman, även han från England, började sin karriär i Hefner. Bandet la ner 2002. Han sjunger ofta om alkohol, sex och dekadens. Till hösten kommer två nya album. Och det är bara lite av det han gjort i år.

Och nu släpper alltså Allo Darlin' en singel med titel Darren. Gissa vem den handlar om...
”Darren” är en av bandets svängigaste låtar. Och det vill inte säga lite. Den handlar om att umgås med vänner, dricka vin och lyssna på Darren. Det känns lite som min sommar. Men den handlar också om, som bandets låtar ofta gör, kärlek som man inte riktigt vågar visar. Det är bara att hoppas att den nya skivan kommer hålla samma kvalitet som den här låten. Då kan den bli ännu bättre än förra årets debut, som jag utsåg till det årets album.

B-sidan är låten ”Wu Tang Clan”, en låt Darren Hayman skrev med sitt band The French. Som många av hans låtar handlar den om hat och kärlek till England. Men även denna låt handlar om att lyssna på musik. Och om att dricka vin. Men där de dricker vin tillsammans på taket i ”Darren”, dricker hon det själv i ”Wu Tang Clan” och folk vänder sig om på tåget, för att hon stinker av det. Det handlar om två låtar som kompletterar varandra och skulle kunna handla om samma person, sett ur olika perspektiv. Båda låtarna lika vackra, lika sorgliga, lika hopplöst positiva. Fast på helt olika sätt.

Omslagets framsida föreställer ingen mindre än Darren Hayman och omslagets baksida är målad av densamme och föreställer Wu Tang Clan tillsammans med Allo Darlin'.

I dagarna släppte Darren Hayman en limiterad vinylsingel där han skrivit musiken och sjunger den ena låten medan Elisabeth Morris från Allo Darlin sjunger den andra. De har dessutom målat alla omslagen tillsammans. För hand.

Nu hoppas vi på fler samarbeten mellan dessa båda akter och mer finfin pop från de båda separat.

Lyssna nedan:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar