måndag 22 augusti 2011

Veckans låt v. 34: Millencolin - The Tame


1993 spelade fyra killar i tjugoårsåldern från Örebro in en demokassett med namnet Melack. Inspiration hämtades mestadels från andra sidan Atlanten, från den framväxande subgenren skatepunk med band som NOFX, Bad Religion och Operation Ivy, men även från den svenska punken med Asta Kask och Strebers.


Bild hämtad från www.millencolin.com

Bandnamnet skapades genom en omskrivning av skateboardtricket Melancholy. Den glada, aningen pubertala och snabba musiken som spelades in ledde till att bandet signades av Peter Ahlqvist på Burning Heart Records och bandet gav ut sin första EP, Use Your Nose, redan samma år.

Sjätte låten på Melack var låten "The Tame", en låt som valdes bort inför de första skivsläppen till förmån för bland andra "Pain" (från den allra första demon Goofy), "Melack" och "Yellow Dog" (som finns i en ny tappning på bandets andra EP Skauch). Trots att "The Tame" inte spelades in till någon skiva så är låten ändå en del av början för Sveriges kanske bästa punkrockband genom tiderna - Millencolin.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar