söndag 14 augusti 2011

Veckans tips v. 33Spelningar

Imorgon spelar Battles på Strand i Stockholm. Läs en recension av bandets senaste skiva Gloss Drip här.

Daniel Johnston spelar på svensk mark igen. Vi på Popbrus är givetvis glada för detta och uppmanar alla att bege sig till Debaser Malmö på tisdag eller Berns på onsdag.

Afrocubism gör två sverigespelningar i veckan. Först ut på KB i Malmö på onsdag och på torsdag spelar de på Trädgår'n i Göteborg.

I veckan börjar Göteborgs kulturkalas på tisdag och pågår till och med söndag. På tisdag kan ni titta på Movits!, på onsdag på Eldkvarn och Emil Jensen, på torsdag på Kajsa Grytt, på fredag på Orup och på lördag på The Soundtrack of Our Lives. Bland annat. Och det är gratis.

På fredag börjar Sveriges bästa gratisfestival - Malmöfestivalen. På fredag rekommenderas Andi Almqvist, CocoRosie, Iron & Wine och jj. På lördag Hoola Bandoola Band, Riddarna och Amadou & Mariam. På söndag Emil Jensen, Billie The Vision & The Dancers, Serenades och Best Coast. Festivalen håller på i en hel vecka så fler tips kommer nästa söndag.


Skivor

War On Drugs släpper nytt. Slave Ambient heter den och den borde ni spana in.

Wooden Shjips släpper albumet West nästa vecka. En recension är att utlova.


Övrigt

På lördag klockan 20.30 visar SVT 2 Fyra vintersagor: Rufus Wainwright och Wills sonetter. I praktiken betyder det att Wainwright har satt musik till Shakespeares sonetter och att regissören Robert Wilson sedan satt upp verket på en scen i Berlin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar