onsdag 13 juli 2011

Inför Hultsfredsfestivalen 2011

Imorgon går startskottet till en av de mest efterlängtade festivalerna i år - Hultsfredsfestivalen. Nedan tipsar vi om fem intressanta band som ni inte får missa.

The Embassy

Sommaren 2006 spelade The Embassy gratis på hemmaplan i Göteborg. Det kommer att bli mycket folk tänkte jag och var där tidigt. Cirka tio personer dök upp. Men en skön spelning var det, om man accepterade att bandet inte är särskilt publikfriande. Det var som om stämningen i låten "Some Indulgence"
fortsatte hela spelningen. Missa inte denna konsert!



Thorsten och Kenny

Thorsten Flinck är inte bara en av Sveriges skönaste personligheter, han har även en av Sveriges skönaste pipor. Dessvärre totaldissar han numera sköna plattan Vildvuxna rosor från 2005. Men även nya plattan är bra. Synd bara att han spelar samtidigt som The Tallest Man On Earth. Men jag är övertygad om att
konserten med Thorsten kommer att bli bra mycket mer sevärd, även om The Tallest Man On Earths musik kanske är lite bättre.


Munnen

Hultsfred är inte bara bra på att boka intressant utländsk musik på uppgång i år, utan även svensk dito. Ta Munnen, ett smyghypat band från våran älskade huvudstad. Postpunk? Krautpop? Noiserock? Genrebenämningar är fruktansvärt överskattade, speciellt när det handlar om riktigt bra musik. Vilket det gör i Munnens fall.



Rainbow Arabia

Sveriges alla hipsters jublar. Elektronisk pop med etnoinfluenser, lagom hypade, blott en platta i bagaget. Stundtals M.I.A.-doftande, stundtals helt egna. Möjligen festivalens mest förbisedda band. Ta chansen att se dem innan alla andra gör det.



Idiot Wind


Senare idag publiceras en intervju med Amanda Bergman som står bakom namnet Idiot Wind. Hur skapar hon musik, vad har hon för influenser och när kommer debutalbumet? Det är frågor som ni kommer få svar på.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar