måndag 18 juli 2011

Summering av Hultsfredsfestivalen 2011

Efter förra sommaren var det nog få som trodde att Hultsfedsfestivalen skulle resa sig från de döda och återuppstå. Ännu färre (om ens någon) trodde att Hultsfredsfestivalen inte bara skulle återuppstå utan även slå alla andra svenska festivaler på fingrarna med den intressantaste line-upen 2011. Men nu har det smärre miraklet ändå skett.

Jag vet inte hur många gånger under festivalen som jag hörde band säga "This is our first time in Sweden", och varje gång kände jag mig lika privilegierad att få vara del av dessa "jungfruspelningar". Braids, Tennis, The Heartbreaks och inte minst OFWGKTA är bara en knippe av alla de bra band som gjorde sin första Sverigespelning på Hultsfredsfestivalen i år.

Hultsfredsfestivalen sticker inte bara ut i år för att ha bokat bäst, de sticker även ut genom att vara aningen mer tillåtande än andra festivaler. Bara sådana saker som att kunna dricka alkohol på hela festivalområdet, eller att det är tillåtet att ha partytält på campingen, eller att man får sova i bilen på parkeringen får besökarna att känna sig välkomna.

Slutligen en stor applåd till arrangörer och bandbokare av årets Hultsfredsfestival, jag kan bara önska att nästa års festival går i samma linje som i år, utan att falla ner i den djupa avgrunden av kommersiell tråkrock eller stolpig snällmetall (som redan representeras i överflöd på andra festivaler). Om Way Out West kan sälja slut på biljetter genom att boka två stora akter och sedan en massa axelryckningsband så borde, om det finns någon rättvisa i världen, Hultsfredsfestivalen kunna gå runt genom att boka några stora band samt riktigt bra och intressanta band på uppgång.

Tack för i år Hultsfred!

Nedan finns en samlad lista på recensioner från Hultsfredsfestivalen 2011 (i bokstavsordning):

Black Lips
Braids
Anna Calvi
Bootsy Collins
Dungen
Idiot Wind
Kriget
Morrissey
Munnen
OFWGKTA
Old Kerry Mckee
Red Sparowes
Tennis
The Budos Band
The Embassy
The Tallest Man On Earth
Thorsten & Kenny
Tonbruket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar