måndag 11 juli 2011

Veckans Låt v. 28: The Budos Band - Black Venom

Till helgen går Hultsfredsfestivalen av stapeln. Redan imorgon så öppnar campingen. På sina ställen är festen säkert redan igång. Med stora namn som Morrissey, Prodigy, Bootsy Collins, Crystal Castles med flera så är det lätt att förbise de mindre banden. Men varenda människa som åker till festivaler främst för musiken vet att det är bland de akter som kanske ännu inte fått den uppmärksamhet de förtjänar som man hittar de riktiga guldkornen, och Hultsfred verkligen kryllar av dem i år.

The Budos Band är ett av dessa band. De brukar kallas afrobeat, om det stämmer vet jag inte, men visst finns det något i deras sväng som åtminstone stundtals för tankarna till familjen Kuti.

Just Black Venom var den låt jag hörde först. Ett monotont bas- och gitarriff ljuder genom större delen av låten, ett annat monotont riff spelas på en orgel, rytmsektionen använder sig av väldigt små skiftningar, istället så förs låten framåt av blåset. Över denna matta av enformighet (sagt i ordets mest positiva bemärkelse, om det nu ens finns en sådan) så spelar dem en melodi som är både dansant och smått spöklik. Till detta kommer även ett trumpetsolo. Mer än så är det inte, men det räcker. Gott och väl!

Lyssna på Black Venom på Spotify!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar