måndag 18 juli 2011

Konsertrecension: OFWGKTA, Hultsfredsfestivalen, 14/7

Det här är den spelning jag hade sett fram emot mest på festivalen. Efter att ha kollat på liveklipp och hört folk berätta om deras spelningar så var förväntningarna skyhöga. Jag hoppades på att de mer eller mindre skulle riva Blue Stage och ställa till med kravaller. Tyvärr blev det inte riktigt så, men ändå så lyckas de leverera festivalens överlägset bästa spelning.
Setlisten är fantastiskt, Yonkers, Transylvania, French, Fuck The Police är helt fantastiska live och när de avslutar med Radicals och ber publiken att spåra ur totalt så har jag inget övrigt att önska. Att Tyler kommer in på kryckor och spenderar en stor del av spelningen sittandes på en stol, tjatandes om hur skitnödig han är knappast något som drar ner spelningen, även om jag gärna hade sett honom i sitt esse.

Tyvärr är ljudet riktigt dåligt och det är stundtals ganska svårt att uppfatta texterna, men det kan man knappast beskylla Odd Future för. Tyvärr är detta ett problem som drabbar en hel del artister och inte bara OFWGKTA. Fast i och för sig är det stundtals ganska häftigt när deras dissonanta beats överröstar allas röster och basen känns som en spark i bröstkorgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar