onsdag 27 juli 2011

Smakprov på kommande skivor

Början av hösten är fullspäckad av trevliga skivsläpp av bland andra Wilco, Jens Lekman, Girls, The Drums, Beirut, Laura Marling, Säkert!, I Break Horses och Feist. För att peppa lite extra inför detta så kommer här ett antal smakprov från några av de kommande albumen. Releasedatumen som skrivs är i vissa fall datumen som gäller för USA, det kan skilja någon dag från när de släpps i Europa.

Beiruts nya album släpps 30 augusti, men släpps digitalt redan den 2 augusti.


Kan Girls leva upp till hypen som byggdes upp kring dem i och med debutalbumet Album från 2009? Deras nya singel "Vomit" tyder på att de kan klara det. Det nya albumet Father, Son, Holy Ghost släpps den 13 september.
Lyssna på "Vomit" här.

En spännande debutskiva i höst är Hearts av svenska I Break Horses. Videon till titelspåret är vansinnigt snygg (dessutom är låten bra).

I Break Horses - Hearts from Bella Union on Vimeo.The Drums nya album Portamento släpps den 12 september. Lyssna på singeln "Money" nedan.


Feist släpper albumet Metals, uppföljaren till succéalbumet The Reminder från 2007, i början av oktober. Smakprov finns på Feists hemsida (Länk här)

Den otroligt produktiva Laura Marling släpper sitt tredje album den 13 september.
Wilco släpper nytt den 27 september och den nya skivan bär namnet The Whole Love. En försmak av vad som väntar kan höras nedan.
Wilco - I Might by ListenBeforeYouBuy

Jens Lekman släpper en ny EP i september, läs mer i ett tidigare inlägg här.

Säkert! släpper den 29 augusti ett album med Säkertlåtar översatta till engelska, för den ickesvensktalande publiken. I ett pressmeddelande om skivan avslutar hon på följande sätt; "PS. Om du är svensk och läser det här: gör det inte. Du ska lyssna på den svenska skivan".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar