Låten handlar om hur sommaren var när man när man var yngre och det pirrade lite extra i hela kroppen under årets varmare månader. När världen låg öppen för en och allt var möjligt.

"And Then that summer feeling is gonna haunt you
And that summer feeling's gonna taunt you
And then that summer feeling is gonna hurt you
One day in your life"

Allra finast blir det när den nostalgiska texten tar upp ytterligare ett ämne som berör ungdomen och dess totala omfamnande av känslor och situationer:

"When even fourth grade starts looking good
Which you hated
And first grade's looking good too
Overrated
And you boys long for some little girl
That you dated
Do you long for her of for the way you were
That summer feeling is gonna haunt you
One day in your life"

För visst kan man tro att man saknar något som sedan länge gått förlorat, när det egentligen är omständigheterna runtomkring som man faktiskt saknar?

Allt detta till ett somrigt indiepopgung med somriga indiepopkörer. Mumma.

"That Summer Feeling" finns i två studioversioner. En från 1983 års album Jonathan Sings, en fantastisk platta sett till låtmaterialet, dessvärre drogs Jonathan med en förkylning under inspelningen, vilket gör att plattan hade kunnat bli så mycket bättre. Därför tog Jonathan med sig "That Summer Feeling" in i studion igen till 1992 års album "I, Jonathan". Låten är dock så klockren att båda versionerna är väl värda att kollas upp.

Och trots att låten som längst är sex minuter och sex sekunder lång, så känns den alldeles för kort. Och det är väl ett ypperligt tecken på att en låt är en tidlös klassiker?

Spana även in när två av Sveriges skönaste röster (Annika Norlin och Anders Wendin) tolkar låten: