söndag 17 juli 2011

Konsertrecension: Old Kerry Mckee, Hultsfredsfestivalen, 16/7Den sista dagen av årets Hultsfredsfestival inleddes med göteborgaren Joakim Malmborg som under sitt alter ego Old Kerry Mckee spelar knastrig blues, folk och americana. Det speciella med Old Kerry Mckee är att han samtidigt som han spelar gitarr och sjunger även spelar bastrumma med en fot och tamburin med den andra. Ibland blåser han även i ett munspel eller i något slags rör som låter som en ångvissla. I bakgrunden ligger ett dovt knaster från den gamla vinylspelaren som finns med på scenen. Till en början är det en gles skara publik framför scenen men ju längre spelningen pågår desto mer folk strömmar till. Alla de nytillkomna tittar febrilt efter var bandet står ändå tills de inser att det bara är Old Kerry Mckee på scenen.

Mellan låtarna får man, ofta istället för mellansnack, höra diverse LP-skivor som Mckee lägger på medan han förbereder nästa låt. Från den knastriga vinylspelaren får vi höra låtar av Johnny Cash och Martin Luther Kings berömda tal "I Have A Dream". Ungefär i mitten av konserten säger Mckee ett första tack till publiken, och det är först då som jag förstår att han är ifrån Sverige - så autentiskt amerikansk låter killen.

Old Kerry Mckees musik har väldigt stora likheter med tidiga O'Death, med skränigt ljud och lite skrikig sång som ibland hoppar över i falsett. Det är underhållande och stundtals riktigt bra - en perfekt start på dagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar