tisdag 11 maj 2010

Jakobs Musikhörna v. 19: All Leather

Känner ni till skivbolaget Three One G? Om ni gör det så är det inte omöjligt att ni redan känner till All Leather. För er som inte gör det så kan jag berätta att det är ett skivbolag som verkat i den yttersta utkanten av posthardcore-scenen. Men band som The Locust, Head Wound City, Ground Unicorn Horn, Some Girls, Holy Molar, Swing Kids och Crimson Curse har något mer gemensamt än att de ligger på samma bolag, de är nämligen Justin Pearsons andra band, Justin är nämligen även sångare i All Leather. Och det hörs.

Blanda nämnda band i en salig röra och kasta därtill in lite electro från skivbolaget Dim Mak, som All Leather även ligger på, så kommer du ganska nära All Leathers sound. Electropunk, dansant posthardcore, kalla det vad du vill, hårda synthslingor med dansrytm och en och annan skränig gitarr är iaf vad det handlar om, inte helt olikt The Locust eller Holy Molar.

Är det bra då? Ja, likt det mesta herr Pearson står bakom så är det helt klart njutbar lyssning. Det är kanske inte det man lyssnar på när man har migrän eller när du vill ha en lugn hemmakväll, men om du längtar efter dansmusik med lite mer attityd än den electro som flödar på svenska festivaler för tillfället så är det här bandet en gudagåva.

All Leather – When I Grow Up, I Wanna F*ck Like A Girl
All Leather – Hung Like A Horse EP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar