lördag 29 maj 2010

Konsertrecension: Elias and the Wizzkids, Siesta!, Hässleholm 29/5Den första mars i år släpptes Just Do It vilket är det andra albumet av Elias Åkesson och hans Wizzkids. Dagens spelning på lilla och mysigt belägna Playa!-scenen innehöll mestadels låtar från denna skiva. Catch Me If You Can och Crooked Road framförs i början av spelningen och i mellansnacket berättar Åkesson om vad låtarna handlar om och svävar allt som oftast ut i helt andra anekdoter. I låten Waste of Time spelar han två roller, en man och en kvinna som tidigare varit tillsammans, vilket blir väldigt underhållande.

Åkesson har en röst med en aning raspighet som passar utmärkt i den glada popmusik han och hans band spelar. Den avslutande låten, radiodängan Mr. Right Guy, låter nästan precis som om det skulle varit skriven och framförd av Paul Simon. Om det är en komplimang eller inte vill jag egentligen inte gå in på, men jag antar att det är det.

På det sista spåret på Just Do It, What Would Kill Us, sjunger Åkesson duet med Britta Persson. Idag byts Persson ut mot den tillfälliga pianisten (som jag tappat namnet på) och med snygga stämmor blir det en riktigt höjdare. Det som förstör lite är det Bob Dylan-doftande munspelssolot som känns otroligt uttjatat och inaktuellt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar