tisdag 25 maj 2010

Några skivsläpp som är på gång

Igår släpptes "Baby You're Blind". En Sjutumsvinyl av God Help The Girl. På sång hörs ingen mindre än Linnea Jönsson från Those Dancing Days. Detta är förmodligen det sista släppet från Stuart Murdochs (Belle & Sebastian) sidoprojekt. Men det sitter fint i väntan på att B&S ska släppa sitt comebackalbum i slutet av året.

Darren Hanlon är en förvaltare av den australiensiska popen och ett utmärkt exempel på att ensam man med gitarr faktiskt funkar ibland. Nu har han spelat in en ny skiva. Den heter I Will Love You At All och släpps den 16 juli HÄR. I samband med den nya skivan har Darren även fått sig ett amerikanskt skivkontrakt. Han är nu signad till Yep Roc, och delar därmed stall med bland annat Billy Bragg och Paul Weller. I USA släpps skivan i september.

På torsdag inleder Bear Quartet sin korta sommarturné på Siesta-festivalen i Hässleholm. Idag meddelar bandet att ett nytt album kommer att släppas till hösten. Uppföljaren till förra årets rosade 89 (som kvalade in på plats 22 på Popbrus lista över 2009 års bästa album) heter Monty Python. På bandets hemsida kan man förhandslyssna på fyra av låtarna.
Bandets sångare, Matti Alkberg, skriver så här om nya skivan:

”Ojojojoj vad den blir bra. Där är det inte mycket kompgitarrer. Tror jag och Jari spelar sammanlagt fyra hela ackord eller nåt. Resten är melodier, riff och rytmgrejer. De går in och ur varandra ... som alger, som spöken, som ålar genom lik på havets botten. Som om Missy Elliott verkligen va från Afrika samt en gnutta så som The Bear Quartet lät på deras första 4 album samt en viss inblandning av minimalmetal."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar