söndag 23 maj 2010

Tips v. 21


Rasmus:

På torsdag drar Siesta-festivalen igång. Här har ni tre band ni inte får missa om ni ska till Hässleholm:

Ossler: efter att Conny Nimmersjö hoppade av från Thåströms band, så har nu skåningen Sveriges bästa liveband.

Built To Spill: riktigt bra gitarrbaserad pop från andra sidan Atlanten. Att de agerar förband till Dinosaur Jr, på den gemensamma turnén, och inte tvärtom, är ett mysterium i mina öron. (De båda spelar dessutom på Tyrol i Stockholm på onsdag).

Mattias Alkberg: surgubbe från Norrland med ångesttexter goes rockabilly.


Jakob:

I veckan drar festivalsommaren igång på riktigt, Siesta har en väldigt stark artistlista och ett minst sagt överkomligt pris. Men alla kan ju inte åka dit, så därför kommer här tre andra tips istället. Om man befinner sig i Växjö så kan man alltid kolla in Stefan Sundström på fredag. Han spelar i Musikhusets trädgård.

Befinner man sig istället i Stockholm så kan man på lördag besöka Sthlm Reggaeklubb på Strand. Spelar gör KMC och Danjah.

På söndag däremot så kan Stockholmarna njuta av Tape, Ass och Hans Appelqvist, även detta på Strand.


Anton:

Imorgon måndag spelar Joanna Newsom på Dramaten i Stockholm. I början av året släpptes hennes tredje album Have One On Me som innehåller tre skivor och sammanlagt över två timmar musik.

Amerikanska Black Rebel Motorcycle Club kommer till Sverige i veckan för tre spelningar. Var och när kan ni läsa i Popbrus Konsertkalender.

Imorgon får vi i radioprogrammet P3 Musik höra en låt med Nicke Anderssons nya band, troligtvis Imperial State Electric. Vi får även höra en Hellacopters-klassiker. kl. 13.02.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar