tisdag 4 maj 2010

Konsertrecension: We are the Storm, Popadelica, Huskvarna 1/5


Det är en tapper skara som trotsat slutet av Timo Räisänens konsert för att se Uppsalabandet We are the Storm, ett av de intressantaste banden i Sverige just nu. Med en otrolig energi ger bandet från första sekund en hysterisk liveshow. De snygga sångmelodierna bäddas in i en fyra gitarrer stor ljudmatta som bidrar till en riktigt "wow-känsla".

We are the Storm agerar med en säkerhet på scen som är få förunnat, speciellt för osignade band. De spelar tight och hårt, vilket är nödvändigt i den form av rockmusik de spelar med många instrumentala partier som annars bara skulle kännas som färdsträckor till sångpartierna. Istället lyfter de instrumentala delarna låtarna och med snygga gitarrstämmor bildas ett drivande och hårt men ändå drömskt sound.

Bandet håller just nu på att skriva material till sin kommande skiva och på Popadelica spelar man uteslutande outgivet material. Bland annat spelar man låten Shoreline, som är en värdig hyllning till Broder Daniels låt med samma namn (alltså ingen cover).

Till den avslutande låten I Woke Up to the Bells, som även var spelningens bästa, hade folk strömmat in och det var nästintill fullt.

Mina förväntningar på We are the Storms spelning var väldigt höga men de lyckades nå upp till dem och även en bra bit över. Det tråkiga var att de endast fick spela i dryga trettio minuter, en längre konsert hade verkligen visat bandets kapacitet och låtmaterial. I framtiden lär vi dock få chansen att höra mer av We are the Storm som bör ses som ett av Sveriges största framtidshopp inom rockmusiken.

Se fler bilder från spelningen här.
Läs en intervju med We are the Storm här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar